Ontwikkelingssamenwerking wordt vaak geassocieerd met subsidie en een uitgestoken hand. Dat is onterecht, zelfs denigrerend. Want in iedere mens steekt een onblusbaar verlangen om op eigen benen te staan en zich autonoom een weg door het leven te banen, rechtop. Maar soms is het leven hard en moet een mens de hypotheek torsen van armoede en ziekte. En toch wil hij rechtop komen en zijn lot in handen nemen. Dat is het verhaal van DIMITONI.

Gewerkt als Cameraman en Fotograaf voor de Productie DIMITONI. Een productie van het Anton Jurgen Fonds & Jeppe van Pruissen Waterfilm Producties.

Volledige documentaire te zien op www.dimitoni.be

 

Shambala Gatherings A view on its Conscious Community

 

 

Het NLP Institute

“ Ik ga voor wat ik wil en daar hoort onder andere bij me baan opzeggen “

Een besluit die Larissa heeft genomen in haar training bij Het NLP Institute. Een korte video met een impressie over de training van zelfontwikkeling gegeven door Roderik Kelderman oprichter en trainer binnen Het NLP Institute. 

 

Fairfood verkoop filmpje van boer Artjo. 

 

Teambuilding

“ Make something that was not existing before with people you did not know before “

Een korte video die een impressie geeft over de training Teambuilding gegeven door Casimir Morreau, hoe je binnen een team het beste uit elkaar kan halen om zo tot een beter resultaat te komen.

A teaser of the short documentary I made with my colleague Jeppe van Pruissen for Commonland. A film about landscape restoration of the Peat Meadow landscape in the Netherlands.

Commonland foundation is a organization with a strong vision that brings people together and establishes the connection between the various stakeholders, just like the farmers, the business developers, Natural organisations… to restore a large area such as the peat meadow landcape in the Netherlands. Commonland does this with the 4 return framework where not only the return of Natural Capital is the starting point, but also just as important in landscape restoration is the return of inspiration, the return of social capital and the return of financial capital. For more information see link www.commonland.com

 

Nederland O Nederland

“  Iedereen zei: respect, geaccepteerd worden dat er naar me geluisterd wordt “

Een korte video achter de schermen van het project Nederland O Nederland waar initiatief neemster fotografe Marieke van der Velden bij mensen van allemaal verschillende lagen door heel Nederland op de koffie gaat, om een gesprek te hebben over het leven in Nederland anno 2017.

Wat heb je nodig van de maatschappij? Wat heb je te bieden?  En wat zou jij doen als je de baas zou zijn van Nederland?

Overleven in de kokosindustrie

Een korte video voor Fairfood gemaakt over het leven van drie boeren in de kokosindustrie in Indonesië. 16 miljoen boeren doen zwaar en gevaarlijk werk, zij verdienen een eerlijk maar krijgen dat niet.  In samenwerking met mijn collega Tom Baas hebben wij de foto en film productie voor Fairfood gedaan.

 

Fairfood verkoop filmpje van boer Suhardi. 

 

Creative Team @ The Hair Academy

“ Als je vrij bent in jezelf als je eigen persoon kan die creativiteit ook d’r uitkomen” 

Een korte video achter de schermen van Creative Hair Team onder leiding van hairdresser Siko van Berkel,  die in zijn Hair Academy alle facetten binnen het vakgebied haar bij brengt aan jongeren.